Jeugdinformatie

Vanuit de Sportvisserij Nederland worden er allerlei acties ondernomen om het jeugdvissen in Nederland te promoten. Zo heeft Sportvisserij Nederland op het internet voor jou Vissenschool. Hier kun je volop informatie krijgen over vissen.

Schubbert, de goudkarper is je gids op deze website. Leer alles over vissen en het water waarin ze leven, weet hoe je vissen kunt herkennen.

Stekkie.nl: Deze website is bestemd voor de doelgroep van 8 t/m 13 jaar. Hier kun je van alles doen, zoals E-Learning, een profiel aanmaken, je foto's aan anderen laten zien en nog veel meer.

HSV De Kleuter doet natuurlijk ook het nodige voor haar jeugd. Zo worden er, zoals gebruikelijk, jeugdviswedstrijden georganiseerd en gaan we een keer met de jeugd die aan de wedstrijden heeft meegedaan forellen. 
Het jeugdvissen staat onder leiding van Henk van den Braak en Piet van Gemert. Tijdens wedstrijden word je tevens geleerd hoe je moet vissen, etc.

Hebben jullie leuke ideeën? Laat het ons weten.


Belangrijk
Alle (nieuwe) jeugdleden zijn bij ons verplicht een jeugdVISpas te nemen.

JeugdVISpas
Voor jeugdleden tot 14 jaar, die met twee hengels willen vissen of op roofvis, is er de jeugdVISpas. De mogelijkheden zijn gelijk aan die van de VISpas. Ook als een jeugdlid mee wil doen aan federatieve of landelijke viswedstrijden, dan heeft hij/zij een jeugdVISpas nodig.

Jeugd onder begeleiding (lees dit goed dan begrijpt u waarom wij jeugdVISpas verplichten)
Zoals altijd is ook hier een uitzondering op de regels. En die uitzondering is dat er overal en altijd een visvergunning nodig is. Behalve voor jeugd tot 14 jaar, vissend met één hengel, onder begeleiding van een volwassene die wel in het bezit is van een visvergunning.